Det kunde ha varit värre….

….helt klart! Men ibland räcker det med små olyckor och missöden för att man ska hänga med skallen och sucka djupt. Någon gång inatt gav våran nya, fina kyl upp och självdog… bara sådär… sex veckor ung… Detta märktes när det halvflytande smöret togs fram vid frukosten. Fredag morgon och framför oss en ledig helg med alla barn hemma och en födelsedag på söndag för husets blivande 18- åring… eller var det 28?!…
(för det kan väl omöjligt vara 38?!?!) 😉
Matte ringde Cylinda som eventuellt kunde få iväg en serviceman idag- men det kunde inte garanteras. Ehh, jaha… kul.. bra service, jättebra! När han ringde upp igen så kom beskedet att på tisdag till veckan kan vi få nån som kommer hit och kikar på kylen!! Jag är skitsur, med så nya och dyra och välkända märken ska det väl inte vara några problem?! Speciellt inte när man nyss köpt dom. Jag är inte ens sugen att få skåpet repat, helst vill jag ha det utbytt rakt av eftersom vi haft det så lite länge att vi knappt hunnit skura ur det nån gång. Bajs!

Nåja, det kunde som sagt vara värre!
Dessutom har våra vänner Anna och Janne löst vårt problem tills vidare! Underbart snälla människor som lånat ut och t.o.m levererat hit ett fungerande kylskåp som dom hade ”till övers”. Nu överlever vi närmaste dagarna iaf! Tusen tack till er!! ❤

Förra helgen var jag och kärleken i Stockholm och förlustade oss. Vi bodde på hotell, åt middagar på restauranger och tog en öl mitt på dagen medan vi spatserade omkring. Lugnt och skönt, precis vad vi behövde! Vi hade inget speciellt inplanerat mer än att vi skulle äta på Koh Phangan, en restaurang 600 m från hotellet, som goda vännen Åsa tipsat om! Wow, vilket ställe!! Skulle ni ha möjlighet att äta där så gör det, supermysigt, bra service och god mat!

Tusentals smålampor överallt och ett tropiskt bakgrundsljud gjorde att man kände sig som på en uteservering i Thailand. I golvet rann en vattenådra där det simmade fiskar, jag är kass på fiskarter men det såg ut som karpfiskar 😉 Mitt under middagen råkade vi ut för ett oväder, helt plötsligt började lamporna blinka, det mullrade av åskan och ljudet av ett kraftigt regn gjorde att jag nästan hukade mig ner för att inte bli blöt *S* Sen small det utav bara den när blixten slog ner och strax efteråt ebbade det ut och syrsorna (??) började åter att spela medan allt återgick till det normala 😉 Coolt!

Det var lite av en ”åhååå- upplevelse” när vi klev ut genom restaurangdörren för det var ju ljust ute trots att det var kväll! Har man suttit några timmar i tropisk miljö med dess ljud och mysiga mörker så blev det en liten besvikelse att kliva ut i en ljus svensk kväll 🙂

Borta bra men hemma bäst!

Onsdag jobbade jag em och genomled skiftet med en ohygglig huvudvärk, på gränsen att tippa över till migrän. Samtidigt, på hemmaplan, var pappa Matte duktig och badade, smörjde in, bytte blöja och pyjamasklädde lillan för kvällen men… hon var minsann inte färdig med kvällsbadet utan fortsatte på egen hand när pappa inte hann vara med på två sekunder. Denna bild fick jag som mms och det gav mig ett gott skratt innan skiftbyte och hemgång;

Några timmar efter badet kom den objudna gästen på besök- magsjukan! 🙁 Kl 02.00 spydde liten ner hela sin kudde och sig själv och det var ju ett otrevligt uppvaknande för både hon och oss. Efter sanering så bäddade jag ner mig i en saccosäck med Sally ovanpå mig,mage mot mage, som förut när hon var spädis ❤ Med handsprit, våtservetter, pappersrulle, Sallys vattenflaska och tv-fjärren inom räckhåll, fortsatte vi natten framför ”Knightrider”, ”Våra värsta år” och andra nattsåpor. Liten föll i orolig sömn vid fyra men jag hade svårt att slappna av, minsta rörelse hos henne fick mig att vara beredd att greppa henne så hon kunde kräkas på golvet i stället för på oss själva men det blev ingen mer utdelning- tack och lov!

Torsdag blev det däremot leverans av flytande slag från andra änden av lillkroppen så återigen var det hård åtgång i blöjberget.
Nu är hon återställd och jag håller tumme och tå för att vi övriga ska klara oss!!

Detta kort fick mitt kusinbarn idag när hon fyllde 20 år. Hon tycker om att resa och speciellt till Turkland så en livsnjutande, cidersippande tjej kan väl passa bra på kortet 🙂 Jag älskar detta motiv men det är lite pillrigt att färglägga.

Oj, jag kan skriva hur långt och mycket som helst men det får räcka nu. Hoppas du orkat hänga med hela vägen i mitt långa, utan-röd-tråd-inlägg 😉 Nu är det period 2 i hockey-VM så nu ger jag upp för den här gången.

Ta hand om er!!
KRAM

2 tankar kring ”Det kunde ha varit värre….

  1. Svärmor

    GRATTIS på födelsedagen:)
    Så söt Sally är där hon badar med pyjamasen på,ja pappa får nog vara snabbare för att hinna med,hi,hi:)
    Vi ses i morgon/Kram

    Svara

Skriv gärna en kommentar