Hockeyfisar….

…borde förbjudas! Det kom jag fram till i onsdags när vi var i Coop Arena och såg Luleå möta AIK i tredje slutspelsmatchen (en usel match för övrigt, av många anledningar!)
Två gånger under matchen var det nån som la av en mökare som nästan framkallade kräkningar, inte så mycket pga den otrevliga odören utan mer av det faktum att jag satt där och andades in nån okänd människas tarmpartiklar som svävade i ett osande stinkmoln! *uuurk* Kan inte folk hålla sig eller passa på att besöka skithuset i nån av de två periodpauserna- eller varför inte före/ efter match?! Jäkla marodörer! 😉

Jag har scrappat, hör och häpna! 🙂 Fick en beställning av goda vännen S, två av hennes döttrar jubilerar i mars så den ena fick en altrad Noblesse-ask….

….och den andra fick en chokladstenspåse och matchande kort….

Detaljbild- tyvärr hann jag plasta in kortet men blänket får ni på köpet 🙂

En sten föll från mitt hjärta vid lunch i onsdags. Då var nämligen alla uppkörningar på stora fordon avklarade och godkända- och som jag hade gruvat! Magen var i uppror veckans första dagar och jag kutade på returen (=dass) så fort jag hade möjlighet *S* Tyvärr är det en av mina mindre bra egenskaper, jag förstorar upp och förväntar mig att allt ska vara så hemskt och sen visar det sig många gånger att det inte var så farligt. Bra på ett sätt men så onödigt att må dåligt och gruva ihjäl sig när det egentligen inte behövs 😉

Jag lär ju fortsätta med detta elände för det är ju NU som det börjar på allvar! Det är nu jag ska börja köra varje skift, plocka från vältor och lägga på borden (där vi matar in veden till upptining, avbarkning och flishuggning) Dessa bord ska hållas konstant, dvs det ska inte hinna bli luckor i inmatningen, vilket det lär bli för mig nu i början, men när man är varm i kläderna så ska man hålla två bord + hinna lossa timmerbilar som kommer fullastade!! Huuu, det är tur att jag inte ska börja lossa bilar än! *gruvens* Man ska vara stresstålig, ha körkänsla, få in en hyfsat snabb fart och hålla produktionen igång samtidigt som man får passa sig för att tappa ut lasset, skada någon människa eller något fordon för den delen.

Jag ska oxå kunna köra traktorn och hinna med dom arbetsmoment som ska utföras såsom flis- , bark- och spånskottning, snöskottning och sandning (vintertid såklart ;)), tömma kärr av olika slag och en massa andra sysslor.
Nåja, det kommer att gå galant! Ge mig bara lite tid att träna, göra oönskade men lärorika blunders, träna och träna mera så ska ni se att om några månader så är jag mer avslappnad och hoppfull 🙂

Det var den lägesrapporten. Strålande sol, takdropp och en sovande (jättesnuvig) lilltjej gör att jag ska… bara vara, tror jag 🙂 Säger tack och hej med en underbar närbild av våra tulpaner (fotad med appen ”Camera+”- sjukt bra kamera!)

KRAM

3 tankar kring ”Hockeyfisar….

 1. anna-lena

  åhh ,jag vill beställa ett kort till maddes 20 årsdag 4 maj 🙂 förövrigt så håller jag med dig om fisarna / kram Annis

  Svara
  1. Vera.m.fl

   Det går jättebra, speciellt när du är ute i så god tid! 🙂 Skicka ett meddelande på fb, mailen el via sms om du har önskemål om ev färger, intressen el hur du vill ha hennes namn ( hela el smeknamn) så ska jag göra mitt bästa 😉
   Ha en skön helg!! Kram

   Svara
 2. Lena

  Hej på dig..

  Håller med dig om fismarodörerna..fy f-n..va vidrigt!!

  HÄRLIGT Vera att se dig scrappa igen..det har jag saknat!
  Verkligen supertjusigt och ser fram emot fler alster..

  ha nu en superhärlig helg!!

  Kram Lena

  Svara

Skriv gärna en kommentar