Första födelsedagen….

…för Sally firades igår! 🙂 Det är ofattbart att vi haft förmånen att ha henne i våra liv i ett helt år, det känns som att vi nyss var på förlossningen!

”spännande med gäster!”

Pga sjukdom och andra personliga orsaker så kunde bara ett fåtal komma på kalasdagen men det är ju inget som födelsedagsbarnet själv var medveten om! (I morgon söndag ska hon ha ett litet barnkalas, egentligen är det kanske lite väl tidigt att börja med sånt redan vid ett år men det blir väldigt oavancerat och det är lika trevligt för henne som för oss vuxna :))
Det var en lugn dag som flöt på bra, vi hade lite drop in från kl 14 och framåt. Sally var så glad och lekte med sina nya saker, speciellt dom som blinkade och lät 😉

Den roliga musikstolen var en succe för Sally. Hon pillade, klättrade, vred på reglage, tryckte på knappar och dansade 🙂 I början halkade hon av sitsen och när stolen ”kände” att ingen satt kvar så sa rösten ”hejdå, vi ses en annan gång”… bussigt när hon just trillat av *S* Stolen roade oss andra indirekt, för det var en fröjd att se vår glada tjej 🙂

Med två kladdiga händer och dubbla skedar skopade hon i sig en hel tårtbit på egen hand *s*

Jag fick lära mig något nytt i tårtbagerivärlden. När man har spacklat tårtan med specialgrädde (baserad på havre) så måste man fodra sockerpastan på undersidan, annars svettas den. Studerar man bilden så ser man att den ljusgröna pastan runnit ut på tårtfatet och det hade jag inte tagit med i beräkningen. ”Learning by doing” heter det ju och i detta fallet stämmer det bra, jag lär inte göra om samma misstag 😉
Allt på tårtan är ätbart utom ljuset. Pappa matte hade köpt hem det fina ljuset och även om det sabbade min planerade dekoration så fick han givetvis ha med sitt ljus 😉

Pappas minsta prinsessa skulle även ha passande servetter på kalaset 🙂

Några av ettårspresenterna. Hon fick lite annat oxå, bl.a kläder, men dessa dokumenteras och läggs in i hennes ”första- bok”.

Så här seriös har jag varit hittills 🙂 Det är så himla kul och enkelt att fixa egna fotoböcker på nätet och jag har gjort X antal hos Ifolor. Bilden ovan är från Sallys bok ”0-6 månader” och jag gissar att vid tillfälle är det dax att ta tag i uppföljaren 😉 Just nu snurrar jorden för fort runt sin egen axel så jag måste helt enkelt prioritera det viktigaste!

Nu har jag skickat iväg innebandyspelande barn nr 1 på ”Glenncupen” som spelas i Hortlax, samtidigt ska innebandyspelande barn nr 2 fixas iordning för spel i samma cup men i en hall i Öjebyn. Enkelt att koordinera- not! Tur att det går att samåka och hjälpas åt när livet kör ihop sig! 🙂

Ha en underbar lördag och ta hand om er!

6 tankar kring ”Första födelsedagen….

 1. Anders

  En första av många födelsedagar, minns oxå när Simon fyllde ett år, har det på video och det känns inte så länge sen ändå. Det är faktiskt väldigt tråkigt att tiden går så fort, till hösten börjar han åttan o snart så…man får sannerligen glädjas åt tiden man har dem hemma. Ha en bra lördag ni oxå, hälsa familjen 🙂 kram

  Svara
  1. Vera.m.fl

   Roligt att ha det på video, det är ju bästa sättet att bevara sina minnen 🙂 Jag håller med dig, det går så ohyggligt fort att ibland skulle man vilja stanna av tiden! Från spädis till tonåring smäller bara till, på gott och ont!
   Kram

   Svara
 2. Anonymous

  Hej hopp vad ett år har gott fort.
  Skulle skicka ett grattis via FB men sorry,det blev aldrig.
  Så jag passar på och grattar lilltösen i efterskott…

  Kram från Norris…

  Svara
 3. Svärmor

  Så otroligt söt hon är,och riktigt musikalisk,släktar kanhända på farmor:)

  Åker i morgon,hoppas verkligen att ni kommer till helgen,vore jättekul:)
  Kramar,hälsa till alla:)

  Svara
  1. Vera.m.fl

   Visst är hon! 🙂 Och vi är inte partiska *S* Kör försiktigt och ha det så bra så hörs vi under veckan!
   Hälsa svärfar och kram till er båda <3

   Svara

Skriv gärna en kommentar