Vätskefasen…

….är över. Efter en veckas kosthållning a´la LCHF så visar vågen -2,5 kg! Hurra för mig men… jag vet att det är ”glädjekilon” eftersom det är större delen vätska som försvunnit. Fördelen är väl att jag kanske är mindre svampig *S* Från och med nu räknar jag med att det ska vara fläsket som flyr sin kos. Motionen har det varit sämre med, nån liten promenad har det blivit men jag måste lägga in det tyngre artilleriet och masa mig iväg till Stepin för ordentliga pass!! Det går inte att fuska, det finns inga genvägar *suckar högt* Varför är jag inte välsignad med en kropp som tål hur mycket som helst? Där man kan äta precis vad man vill och slipper motionera mer än det vardagliga- och ändå se ut som en normalviktig, proportionerlig kvinna?! Nåja, man kan inte få allt här i världen, min kropp med skavanker och volanger har burit fram fyra friska, välskapta barn och dessa småtroll har ammat i ca ett år var (förutom liten som inte är så gammal att hon nått dit än men hon jobbar på det ;)) så då får man väl gilla läget… till viss del iaf. Att vara överviktig är inte en ”komplikation” som är tillåten även om man varit gravid och fött barn, döfläsket ska bort så jag blir normal… typ *s*

Det går bra med LCHF. Visst känner kroppen att det är något annorlunda på gång och jag känner att jag håller på att ställa om mig och anpassa mig efter mitt intag. När jag rör mig så känns det som att jag har mjölksyra i musklerna och det är tungt att gå i trappor osv- mer tungt nu än för en vecka sen! Och när jag ser mig i spegeln… vad i hela….? Hmmm, tonårsfinnar! Ser ut som en prickikorv light! Men då sa en god vän till mig att det är all inre skit som ska ut och när jag surfade på nätet stod det likadant så då får jag väl ta det och hoppas att all skit kommit ut snart så jag kan få se ut som jag brukar göra 😉
Jag är inte så slavisk att jag har 0 gr kolhydrater/dag, jag ligger nog på ett snitt på 5-10 gr/dag och det tycker jag känns lämpligt. Om några veckor får jag utvärdera om mängden är rätt eller om jag måste korrigera den åt något håll.

Ikväll ska jag och min vän Pörni (Pernilla) på filmpremiär i Rosvik, Mattes hemby, där filmen hade sin utgångspunkt vid inspelningen. Det är filmen ”Någon annanstans i Sverige” som har premiär och det ska bli så kul! För er som inte kommer ihåg eller som inte vet så var vi statister i den filmen och därför damp det ner en inbjudan i postlådan för några veckor sen. Det blir tilltugg innan filmen och efteråt blir det buffé, dryck, musik och mingel 🙂 Jag återkommer med rapport om detta sen! Persbrandt är ett hett ämne som diskuteras och många önskar att han närvarar men jag tvivlar, han är väl på någon inspelning av Hamilton så han har nog inte tid men Marie Richardsson, Björn Gustafsson (d.ä), ev Helena Bergström och en del andra skådisar bör nog vara på plats 🙂

Vår lillskatt Sally ligger och sover dagens första omgång skönhetssömn ute på bron… gömd under ett insektsnät. Jo, trots säsongen med minusgrader och snötäckt mark så har vi ett nät över suffletten. Varför?! Jo, grannen närmast har två katter. Katterna gillar varma platser- alla katter gör nog det. Katterna brukar ligga på våra bilars motorhuv (ogillar). Katterna brukar tassa över vår bro (såg ex-vis färska spår i snön nyss). Katterna kan hoppa upp på vagnen (ogillar). Katterna KAN lägga sig inne i vagnen där en varm tjej ligger (INTE ACCEPTERAT) Katter är självgående och har man dom ute så är det inte så lätt att styra dom men…. jag har sagt det att skulle nån katt, vilken som helst, överhuvudtaget närma sig vagnen så skulle jag skrämma den så mycket att dog den inte på fläcken så skulle den aldrig mer gå nära vårt hus!! Jävlar i hoppet så arg jag skulle vara (och rädd)! Det har hänt att katter har kvävt barn i vagn och jag är livrädd för det. Samtidigt är detta våran tomt och våran tjej sover bäst ute i vagn så… även om jag inte kan göra så mycket mer än hålla koll på vagnen och spänna för ett nät för öppningen så kommer jag att nyttja min rätt att freda min tomt, min bostad och mitt barn om en katt gör något här som den inte ”får” göra. Vi kan inte ens ha dörrar öppna obevakade här på sommaren av rädsla för kattbesök. Matte är astmatisk och tål inte pälsdjur, detta gör att inga djur kommer över vår tröskel. En gång i början av vår tid här i huset var jag på övervåningen och vi hade balkongdörren i sovrummet öppen och vad händer… en av grannens katter promenerar in där! What?! Det var bara att ta henne i famnen och bära ut henne till sin ägare. Det är superfina katter men jag gillar ändå inte att dom tycker sig ha så stor rätt till vår tomt. En inglasning blir skönt att få, då slipper vi dra fram och tillbaka våra dynor på utemöblerna- dessa är fulla av katthår om man råkar glömma dom ute över natten!
Tro nu inte att jag är någon katthatare, det är jag absolut inte! Jag har själv haft katter och jag tycker det är jättefina djur men jag är inte så förtjust i utekatter- och förresten, på våren är jag nog en katthatare! Då skvättas det (bl.a runt vår farstubro) och stinker kattpiss och fyyyyy för den lede vad det stinker!
Ursäkta alla kattägare som stör sig på detta men… som jag sagt förr så är bloggen bl.a till för att dryfta det jag känner så…. sakligt eller inte, detta får ni tyvärr ta!

Nu är det nog dax att fundera ut nån lunch innan förberedelserna för kvällens baluns 🙂
Ta hand om er!

2 tankar kring ”Vätskefasen…

 1. Anonymous

  Så super duktig du är!! Låter som att ni kommer få det fantastiskt trevligt, låter jätte spännande.
  Sköt om dig och ha en super kul och trevlig kväll, längtar tills jag får se filmen:)
  Kramar Mia

  Svara
 2. lotta

  Heja vad duktig du är!
  Och jag kan förstå att det är jobbigt med oinbjudna gäster – särskilt i vagnen och särskilt med tanke på allergi/astma. Fast det där om att katter lägger sig och kväver bebisar… det är en skröna. Fanns nåt sånt påstående i någon tidning för ca 2 år sedan men det visade sig att barnet dog av andra orsaker än katten. Så där kan du vara lugn, katter kväver inte bebisar men jag kan förstå att du inte vill ha dem i vagnen. Det vill inte jag heller.

  Kram på dig!

  Svara

Skriv gärna en kommentar