Dagens utflykt…

…avverkades i Luleå på Teknikens Hus. Alla utom stora sonen packades in i bilen och drog till det stora science- centret där man kan se och göra många saker (klicka gärna på länken och kolla). Tonårsdottern var väl inte ens i närheten av halvsugen på att följa med men efter att jag gull-bad henne så gav hon efter och faktiskt- jag tror hon hade liiiite trevligt iaf- (om hon ska vara riktigt ärlig) även om hon inte fick med sig någon kompis som var hennes önskemål. Lilla I-landsproblemet är att vi har en sjusitsig bil- och vi var sju pers som skulle iväg idag… en kompis på det skulle alltså bli åtta pers vilket är en matematisk omöjlighet om man inte skickar några tonåringar med länsbussen men hur bäschligt kändes inte det?! Idag fick hon nöja sig med småsyskonen 🙂 När vi kom tillbaka till stan svängde vi förbi Max och unnade oss varsin lyxshake- mmm, mumma för smaklökarna och tyvärr även för dom ständigt törstande, påfyllnadsvilliga fettcellsdepåerna som är strategiskt placerade i kroppen! Skit samma, påsken är en lockelsens och figurfördärvandes tid då jag omöjligt kan hålla igen eftersom det lurar lösviktsgodis i påskägg i varje vrå av huset och i affärerna, då får man synda och njuta! Fläsk och motion får jag ta tag i sen… en annan dag… en annan månad…. 🙂

Vi var bortbjudna på påskmiddag i lördags hos Åsa, Fredrik och deras barn och vad dom hade mycket gott på bordet! Det var bl.a lamm, tjälknöl, lax, påskskinka, prinskorv, köttbullar, flera sillsorter, goda såser, kokt potatis och såklart sallad, bröd, smör och must. Efterrätt serverades oxå och den bestod av div godsaker. Sällskapet var trevligt och ganska nytt för mig. Förutom en fd lagkamrat från fotbollstiden var det några nya ansikten och det är alltid kul att stifta bekantskap med nya människor 🙂 Totalt var vi nio vuxna och tio barn som satt vid långbord i inglasningen.
Och inte att förglömma- i fredags hade vi oxå turen att bjudas på middag, den här gången hos svärmor och svärfar. Här kommer en snygg bild på liten med farfars glasögon på näsroten 🙂

TACK ni underbara människor som gett oss lyxen att få sätta oss vid dukat bord! Jag har visserligen en man som skämmer bort familjen mer än lovligt men ändå… om inte annat så är det skönt för mitt samvete att han slipper kocka någon gång för även om han tycker att matlagning är roligt så kan han behöva ett brejk då och då 😉 Själv lagar jag hellre än bra, jag har nästan glömt hur man tillagar mat då jag så sällan behöver stå vid spisen *flinar*

Nu kommer väl söta Sally att idiotförklara mig om tio år när hon kommer över min blogg och läser hur jag skämt ut henne i text men det får jag ta då… den dagen den sorgen *S* Sin vana trogen sket liten på sig- ordentligt genom alla klädlager- så jag tackar min lyckliga stjärna (och det goda minnet) att skötväskan var med på båda bjudningarna och att den var välfylld med blöjor och extrakläder. Det går inte en dag utan en rejäl laddning och visst- det är skitbra att det kommer ut men åhh vad tvätt det blir! Roligare saker kan man ju ägna sig åt än att stå i tvättis och hänga och vika tvätt!!

På tal om Sally, jag måste vara rättvis och nämna att även bonusbarnens mamma uppvaktat familjens lillasyster med ett paket förra veckan och det gjorde även bonusbarnens mormor och morfar 🙂 Det glädjer mig att ”exen med släkt” vill uppmärksamma att barnen fått ett syskon! Även barnen blir glada och stolta 🙂

Det där med bonusbarn, expartners och ”släkt på andra sidan” är inte alltid a piece of cake– situation -dom som inte testat ett liv med mina, dina, våra vet inte vad det innebär! Det är lätt att tycka att det är ett lyxliv att få barnfritt varannan vecka men vad många inte tänker på är att barnveckorna- speciellt dom veckorna- kräver ganska mycket av både barn och vuxna i en mixfamilj! Även om en sån livssituation ger enormt mycket glädje, kärlek, gemenskap och positiva upplevelser så följer det med mindre positiva, påfrestande situationer och upplevelser. Sånt är nästan tabu att erkänna men faktum kvarstår- är man ärlig så finns det nästan alltid något litet eller stort som gnager eller tär. Jag och Matte pratar väldigt öppet med varann om i princip allt i livet (inkl. nämnda ämne) men ibland är det ganska skönt att ha vänner i samma situation som man kan stöta och blöta med, som man kan rådfråga och som man kan dela tankar och känslor med utan att behöva skämmas. Nu är vi förskonade från ”farlig- förbindelse- knäppa” expartners, det funkar bra på båda sidorna men det handlar inte alltid om det utan hela situationen som så är rätt tuff. Jag är väldigt glad att vi slipper osämja och skitsnack runt våra gamla partners och våra gamla liv! Jag vet inte varför jag kom in på detta ämne men nog om det! 😉

Nu är det dax för middag. Världens bästa man har stekt upp bacon och ugnspannkaka på murrikkan så nu har jag inte tid att sitta här mer *ler stort och dreglande* (snart är det ”grill- missbrukar- fredrik- från- solsidan- varning” på familjens grillkung) 😉

(snömängden minskar för varje dag)
Sköt om er!!

5 tankar kring ”Dagens utflykt…

 1. Tord

  Känn dig lycklig, inte bara för att du har en *gube* som kan laga mat, inte för att ni klarar av att ta upp även de obekväma detaljerna i ämnet mina / dina barn, inte för att ni har en bra relation till era ex samt deras föräldrar, inte för att du har erfarenhet från blöjbarn, inte för att du har goda vänner utan för att du har ett rikt liv med många som tycker om dig – just för den du är!

  Svara
 2. Lena

  Hej vännen!! Alltid lika kul att läsa om vad ni har för er!! Och visst ska du va lycklig som har så många underbara människor omkring dig!! =)

  Vad cool hon är lillskruttan och vad hon växt!! Det går undan minsann!

  Vad skönt att snön försvinner även för er även om det går lite segare än här nere..vi har haft sommar i flera dagar nu och jag har försett mig med svedda axlar och ett hårfäste i röd nyans..jävlar vad solen tar.. men jag klagar inte!!

  Dags att återställa allt här hemma till vardag nu efter 4 dagar med ledigt för hela familjen..

  Ha en härlig vecka önskar jag dig!!
  Kramar från Småland

  Svara
 3. Tess

  Du skriver så bra! <3 Niclas är avis på Matte för Muurikkan! :P Vi får ses snart, och kanske rentav grilla? Här eller hos er vad som passar bäst! :D

  Kram så länge!

  Svara
 4. Anna

  Vad trevligt med en familjedag på teknikenshus! Jag har aldrig lyckats med att få med mig min man dit, han vill men det har liksom aldrig blivit av.

  Shit vad liten blir stor, måste träffas snart innan hon är ”tonåring” *s* (du vet ju hur snabbt det gått!!)

  Här hemma har vi nu påsklov, å det är ljuvligt…känner du för en date, så hör av dig!!

  Kram Anna

  Svara
 5. Petra/Paradise

  Förstår inte hur du har tiden att skriva dessa noveller till inlägg?! 😉
  Men de är roliga att läsa för du skriver så himla bra! 😀

  Sötnos hon är, lilla Sally med farfars glasögon 😉

  Vill tacka dig för dina enormt söta ord inne hos mej! Du anar inte hur glad jag blev för dem!! Så himla roligt att få respons på det man skapar, det är det som sporrar en att fortsätta blogga! 😀

  Många varma kramar till dig sötnos och trevlig helg!!

  Svara

Skriv gärna en kommentar