Bröstmjölken….

…för en bebis måste motsvara dunderhonungen för Bamse, åtminstone om man ser den raketeffekt dessa födoämnen har på sina ”brukare”. Bamse blir ju superstark av sin honung och Sally blir lång och tung av sin mjölk 🙂 Om vi pratar specifikt om bröstmjölken så är det ganska fascinerande att denna halvblaskiga, söta vätska kan innehålla så många nyttigheter att en liten bebis med spinkiga kråkben kan växa så mycket och så snabbt på så kort tid! Sally har lagt på hullet såpass att hon börjar få veck och små gropar på ben och armar och det är så gulligt och så mysigt att nypa på henne 😉 (mindre mysigt när dessa tingestar utvecklas och syns på mammans kropp *suckar*) Här har ni en bild på vår cooling i sina nya solbrillor 😉

5 veckor gammal

Vår lilla tjej är en hejjare på att suga tutte- eller napp om man föredrar att säga som merparten av sörlänningarna 🙂 Eller hejjare, det gäller bara när hon har sugit fast den, för ganska ofta vill hon visa sin egen vilja och tjorvar just när hon ska ”suga fast den” När den väl är på plats så ser hon ut som lillasyster Maggie i familjen Simpson *ler stort* (och hennes numera bortbleknade sugmärke vittnade om styrkan i hennes sugförmåga!)

Vi börjar få ljuvliga leenden när vi ”pratar” på obegripligt bebisspråk med henne och hon visar tydligt med kroppsrörelser och ansiktsmimik att hon gärna vill svara men än så länge kommer inte så många ”ord” ur hennes mun 😉

Jag har haft 100%-igt ansvar för Sally och hennes omvårdnad sedan igår, pga att bonussonen varit/är magsjuk. Han fick vara hemma från skolan igår då han kände sig sjuk vid uppstigning. Det var i första hand hosta och förkylning som han led av men sen klagade han på magont och vid lunch utvecklades detta till tvåvägsmagsjuka- full utdelning med andra ord. För att övriga i familjen skulle skonas från ev smitta, fick Matte sköta sjuklingen och alla förutom stackarn med dålig mage förpassades till lilltoan på övervåningen. Idag är han bättre men magen är fortfarande ”lättarbetad” från nedre hållet så vi försöker fortfarande dela upp toabesöken trots att stortoan är så spritad att det nästan ger en billig fylla när man går in där *s* Pappa har stora puss- och krambehov av sin lilla dotter men han får ge sig till tåls till ikväll åtminstone 😉 Men en sån här gång blir man medveten om hur avlastande det är att vara två om ansvaret och allt det praktiska och jag sänder en beundrande tanke till alla ensamstående spädbarnsföräldrar som drar hela lasset själv- på gott och ont. Ensamstående har jag själv varit men inte med barn under 2½ år.

Annars då… Vi njuter av det härliga vårvädret och snömängden på gården minskar för varje dag! Vår altan ligger i söderläge och jag och Matte har fått in en skön rutin i vårt annars halvröriga småbarnsliv- vid lunchtid när lillan sover i sin vagn, sitter vi i varsin stol med ryggarna mot solväggen och intar en kopp java och njuter med våra ansikten riktade mot solen 🙂 Det kallar jag livskvalitet *ler*

Nähäpp… jag tror jag avslutar denna snabb-bloggning för maken steker tärnad oxfile, potatisbitar, svamp och div annat gott ute på muurikkan *mums* Sen vill jag givetvis passa på att önska er en riktigt GLAD PÅSK!!!

4 tankar kring ”Bröstmjölken….

 1. Tess

  Men ooooooooooo så söt är i brillorna!!! <3 De passade ju perfekt juh!! 😛 Jag måste nog hålla med dig om det där med mjölk = dunderhonung, för jag tycker då att hon blivit större sedan vi sågs i förra veckan! 😀 Såååå fin är hon. Vi får ses snart igen! Kram från byn!

  Svara
 2. sagapo

  Ni verkar njuta av livet (Utom den stackare som fick magsjuka), precis som det ska vara när man är förälder och småbarnsförälder =). Tror att man är bättre på njuta när man blir äldre faktiskt, då man har fått erfarenhet av hur snabbt åren går.
  Idag ska vi fortsätta njuta av vår ledighet, och ladda batterierna, vilket behövs. Huset är upp och ned men vad gör det, det finns annat som är viktigare, familjen. Ha en fortsatt skön påsk. Kram Carita

  Svara

Skriv gärna en kommentar