Vilken dag….

… jag har haft!

Men istället för att börja mitt inlägg med att berätta om det så ska jag bara dra en snabbis *host* om vår familjeresa som vi gjort. I onsdags kom vi hem från varma Turkiet efter en vecka med sol, bad, underhållning, shopping och familjeumgänge. Hotellet var toppenfint och familjevänligt, maten var god och efterrättsbuffen ska vi inte ens prata om (fick begränsa mig själv efter några dagar så att jag inte skulle behöva två flygplansstolar på vägen hem *s*) En dag tog vi våra kids och åkte in till Alanya för lite shopping, barnen hade ju sparat i 10 månader så dom var sugna på nya kläder 😉 Att åka bil i Turkiet är lite som att spela rysk roulette för jösses vilken galen trafik det är! Barnen förmanades gång på gång att se sig för ”tutar det så spring, för dom stannar inte, dom bara förvarnar innan dom brakar fram” Nu kom vi levandes från stadsturen alla sju med ex antal proppade påsar innehållande klockor, kläder, skor och annat smått och gott *ler* Andra aktiviteter som vi tog oss för var para-sailing, ”Hamam” (turkiskt bad) och div sportaktiviteter som pappan och stora sonen deltog i varje dag, i samma veva som våra tioåringar deltog i barnklubben Superkids.
Man kan ju fundera hur turkiska män är funtade. Vår stora familj väckte stor uppmärksamhet och vi fick höra titt som tätt att vi var som turkarna själva, med många barn/ familj. Efter några gånger slutade vi försöka förklara för alla människor vem som ”ägde” vilken unge, vi sa helt sonika att alla var våra- punkt slut. Då skulle männen skaka hand med Matte och han blev i princip helgonförklarad- vilken karlakarl han var som hade fem barn och det sjätte på väg!! Så var det överallt! Men mammorna då- dom som verkligen är hjältar!? (det hade då jag varit, självutnämnt, om jag fött fram fem barn och hade en sjätte förlossning att genomlida) Måste bottna i deras kvinnosyn….
Jag är inte speciellt berest men några utlandsresor har jag hunnit med och jag har varit så glad att jag alltid lyckats hålla mig frisk- till den här gången *suck* Två dagar innan hemresa vaknade jag med värsta magknipet och gick på dass- och där blev jag stammis för natten. Varje kvart i över tre timmar placerade jag gumpen på sitsen för att göra det som skulle göras. Kan lova att jag inte hade någon energi över den dagen, det blev sängen för mig *suckar ännu mer* Det enda jag fick i mig- för tro inte att jag slapp tömning åt andra hållet- var några skivor vattenmelon. Så fortsatte det till det var dax att kliva på bussen för färd till flygplatsen. Gissa om jag lekte Susanne Lanefeldt och kneeeeep *s* Två timmar på buss och fem timmar på flyg är ingen lätt utmaning när magen strular. När vi landade i ett regning Luleå så visste min lycka inga gränser- jag hade klarat mig! ALDRIG har det varit så skönt att komma hem!!
Men åter till min dag 🙂 Jag och maken startade dagen med ett besök på mvc för en extrakoll pga att jag varit dålig på resan. Det kändes på sätt och vis skönt att min bm ville boka in kontrollen nu, annars hade jag fått vänta tre veckor till innan jag skulle dit. Sen är jag van vid tätare besök på mvc, så har det varit med mina tidigare graviditeter, nu för tiden är det schemalagt vilka veckor besöken ska ske och från inskrivning är det inget besök förrän i v20! Om det är pga det eller om jag blivit nojjig med ålder, det låter jag vara osagt men jag började nästan tro att jag var skengravid och bara hade en växande ”kakmage” *S* Nu vet jag att mini verkligen bor och rumsterar i min mage för vi fick höra hur liten rörde på sig därinne och vi hörde dom snabba pickande hjärtljuden :)) Det var inte bara jag som blev blöt i ögonen *ler*
Efter det så lunchade vi med vår kollega Beon på stan och karlarna åkte till fabriken för dagsverket medan jag drog på min spenderbrallan och köpte mig ett par skitsnygga höststövlar och ett par mammajeans 🙂 Vill inte gå i leggings varje dag och dessa pösbrallor var både fina och sköna. Jag ska unna mig nån grej och nåt klädesplagg nån gång eftersom detta är min sista graviditet och jag vill känna mig fin trots att allt växer både på bredd och front *S*
Efter shoppingen åkte jag hem och bara mådde skönt i soffan med en bra bok framför näsan- DÅ känns det som att livet leker 😉
Nu ska jag lägga in lite bilder och lämna över för den här veckan. Jag har snart en flygtaxi på infarten för nu är det dax för tredje och sista delen i min certifieringsutbildning i Sthlm. Hotellboende mån- tors… lyxigt men eg är jag så hemmakär nu så det känns mest bara jobbigt att måsta åka från make och stora sonen som blir kvar hemma. Nåja, det är snart torsdag och hemfärd igen 🙂

Hotelldelen vi bodde i (fast vi hade markplan)

Tre av familjens badankor i poolen *s*

Baksidan utanför vår balkong
Sonen gör en snygg uppvisning 🙂


Ett av alla parasailing-kort vi har

Stora dotterns efterrättsfat
(hon älskade chokladfontänen!)
Ha det bra mina vänner!

9 tankar kring ”Vilken dag….

 1. lenascrappar

  Heeeej!! Välkommen hem!! Ni verkar ha haft en härlig resa!! (jag är inge avis alls..=) Din stackare, vilken otur att bli magsjuk så där..fy tusan. tur det gick bra iaf, jag hade varit en del nervös inför flygresan..

  Skönt att veat att ni är hemma välbehållna,
  Hoppas vi hörs snart!
  Kram Lena

  Svara
 2. ettnyttliv

  Så härligt det lät från resan och mindre härligt med magen. Skönt att du klarade hemresan, jag har själv gjort samma en gång, INTE KUL !! Låter härligt emd bebismagen som växer =)) KRam Anna

  Svara
 3. Tess

  Så hääääääääääärligt ni verkar haft det!!! Och så skönt att höra att du mår bra nu efteråt oxå, magsjuka är ju INTE att leka med, speciellt inte där. Apropå deras kvinnosyn så kan du ju själv räkna ut varför jag sist svor på att jag ALDRIG mer sätter min fot i det landet… *suck* Vi får styra upp en träff sedan när det lugnat sig lite och du är hemkommen igen! =) Saknar dig! <3 Btw, hur smarrig såg inte den där efterrättstallriken ut??!! Var det marshmallows doppade i choklad??!! OMG. Don't tell me...

  KRAAAAAAAAAAM!

  Svara
 4. annelie

  Vad härlig resa ni verkar ha haft, även om du nu fick ”knipa” de sista timmarna;)
  Kram!
  Ps: Vilka myspys bilder!!!! Blir smått sugen må jag säga!!!

  Svara
 5. lotta

  Välkommen hem. Verkar som att ni haft det riktigt härligt. Håller med ang. besöken hos BM. Man hinner bli något stirrig innan man äntligen får komma på besöket i v.20. Vi hann med två (!!!) UL innan vi äntligen fick komma till BM och höra hjärtljuden. Vet inte vad som var mysigast, UL eller hjärtljuden hos BM. Underbart!

  Svara
 6. Tord

  Jaha! Här går en annan o väntar på en utlovad reseskildring med bilder från Krakow åsså visar det sig att du har åkt till Turkiet för att testa deras skithus.
  Men tack för den resebeskrivningen i alla fall.

  Du får gratulera den stolte mannen för väl utfört arbete, eftersom jag antar att du i den delen, bara gjort som vanligt. Nämligen legat på rygg och latat dig medan den stackarn har fått jobba häcken av sig!
  Ha D Gött!

  Svara
 7. Anonymous

  Härliga bilder! Hoppas du haft bra kursdagar och att magen är återställd. Roligt med lite nyinköp i garderoben, nyfiken att få se dom snygga stövlarna!
  Kram Mia

  Svara
 8. Anonymous

  Efter att jag har klantat mej så är min blogg borta.Det hände något då jag skulle ändra lite i min layout..Så nu finns det en nya,men den är så färsk,nykläckt..Så jag visar dej den sen

  Puss/ Monika

  Svara

Skriv gärna en kommentar