Efter regn kommer solsken….

… och det hoppas jag för det har regnat sedan igårkväll och mina nyplanterade blommor har fått sin beskärda del vatten- nu vill vi (jag och blommorna) ha sol igen! 🙂 Vi har haft så fina dagar med sköna temperaturer och rätt många soltimmar, med lite inslag av nordanvind men vad tusan- lite vind får man inte klaga över 😉

Nu har jag några kort som nått sina mottagare så nu kan jag lägga ut dom till allmän beskådning 😉

Först ut är ett kort till stora sonens flickvän Amanda som fyllt 16 år 🙂 Hon är mer än lovligt poppis i vår familj och dom yngre barnen blir överlyckliga när hon äter, sover eller bara ”är” hos oss (med blandade känslor hos storebror som vill ha henne för sig själv men som ändå fogar sig när det är fighter i bordshockey eller basket- bruden ifråga bangar inte när det är match *S*) Även vi vuxna håller av henne för mer behändig tjej får man leta efter (nu lät jag som en gammal tant- jag vet *S*)

Närbild av söt jordgubbscharms

Sedan har vi en söt lillplutt som hade bråttom till världen, skönt i magen men nyfiken på livet utanför 🙂 Kortet beställdes av hans moster Anna och det skulle gå i lime och turkost och så här blev resultatet;

Insida

Min vän Theresa har fyllt 40 år och är alltså mitt i bästa tiden i en kvinnas liv (enligt mitt sätt att se på saken *ler*) och detta är kortet som hon fick i lådan;

Närbild med glitterdetaljer och kristallkvist

Så…. resten sparar jag till en annan sväng, jag kan ju inte visa upp allt på en och samma gång 😉

Förra helgen hade vi turen att få sköta mina syskonbarn ”storebror” och ”lillebror” (min policy;jag skriver aldrig ut barnens namn, varken mina el andras. Fråga inte varför-det känns bara rätt för mig) och jag vill lova att moster fick ha ögon i nacken. Dessa söta små varelser är SÅ snälla men SÅ snabba och det gick an fredagkväll då jag och Matte var hemma båda två. Värre var det lördag då jag själv skulle basa över dom på egen hand när Matte jobbade. Man har ju för tusan gubbar kommit ifrån det där med små barn och inte har vi ett ”småbarnsanpassat” hem heller så det gäller att hinna hålla koll på allt. På bara några timmar hann dom med en hel del och här kommer en kort resumé av lördag förmiddag då dom hann;
– trycka på låsknappen på vårt nya dörrlås och sedan kliva ut på bron i bara blöja/ kalsong vilket resulterade i utelåsning för båda herrarna. Ett hårt knackande på rutan i dörren fick moster att öppna och släppa in dom
– köra leksaksbilar upp och ner på insidan av nya, vita ytterdörren-*gahhhh* hjärtat i halsgropen innan jag hann få dom att sluta före ev uppkomst av repor på vår nyinköpta/nymonterade/alltför dyra dörr!
– röra om i toalettstolen med ett cyklop för att sedan vara på väg att stoppa in *kvälj* röret i munnen-springande som en vit Usain Bolt hann jag plocka cyklopet innan det nådde munnen!
– tömma ur hela stora löv- och skräphögen som låg i skottkärran-hur kan en blivande fyraåring få kraft att tippa en stor, tung skottkärra?! Härligt, moster fick ta fram krattan och återställa ordningen 🙂
– krigsmåla sig med spännande svarta klumpar som låg i den timrade eldstaden-mysigt att klämma och känna på kolbitar, mindre mysigt att tvätta bort-men så kanske man lär sig oxå *S*

Det bästa var ändå en kommentar som ”storebror” fällde under fredagen medan mamma Jessica och bonuspappa Robert fortfarande var kvar. För att göra storyn hel så måste man veta att när ”storebror” var liten lärde Matte han att svara ”bääää” (som ett får) när han frågade -”hur låter Vera”? Jättekul för vissa *flinar och tänker på kära maken* Nu körde han samma sak med ”lillebror” och började med att fråga hur en katt och en hund låter och det svarade lilleman klockrent på med rätt djurläte men så kom frågan -”hur låter Vera”?…. tystnad råder till man hör storebror, som lekande på golvet svarar i lillebrors ställe -”hon bara pratar”!! VA?! Jag! Jag lovar- det var inte bara jag som skrattade mig fördärvad, och det bästa av allt; det är lika sant som amen i kyrkan 🙂

Underbart är kort, vi lämnade tillbaka killarna efter lunch på lördagen men jag hoppas det inte dröjer alltför länge innan vi får låna dom igen. Det är inte helt fel med bus, fart och fläkt blandat med kramar, skratt och varma småkroppar mellan sig i storsängen 🙂

Nu ska jag passa på att kika runt på mina favvobloggar innan jag får hem alla trötta och blöta fotbollsspelare. Stora dottern har träning medan båda 00-orna har match, den ena i stan och den andra i Luleå. Mattias åkte till Luleå och farmor och farfar bevittnar hemmamatchen så jag blev kvar hemma med familjens åttaåring som hatar fotboll (stackars lillebror, han får ofta ”offra” sig och följa med och hänga vid linjen men idag slapp han stå ute- i regnet-vid planen!)

Ha en skön torsdagkväll och sköt om er!!

7 tankar kring ”Efter regn kommer solsken….

 1. Ians mamma

  Kortet blev superfint! Jag är mycket nöjd och imponerad av syrran att hon snappat upp att jag älskar kombinationen lime/turkost! Ians rum kommer få den kombinationen och många av hans kläder har det. Jag ska köpa en ram och rama in kortet så han kan ha det på sitt rum sen när han får ett.
  Jag lånar bilderna till min blogg. Kram

  Svara
 2. Evas Pyssel

  Vilket vackert kort du gjort till Amanda. Och det lime/turkosa var jättefint också och ovanlig färgkombination till en baby. Men snyggt !! Ja du, att ha små barn till låns kan vara både kul och krävande. Igår var ett prickigt och ett inte-prickigt barnbarn hos mig, men det är bara mys. Dockor, dockservis, Barbie, måla och……..Alltså bara mys. Kram //Eva

  Svara
 3. Tord

  Tycker att det är såväl en sund som vettig ide´ att inte skriva ut namnen på barnen.

  Skrattade gott åt *Knoll o Totts* alla hyss.

  Ha D Gött!

  P.S. Har skinner solen o är varm o Skönt.

  Svara
 4. Anna Sjölund

  Hoppas att inte dina härliga syskonbarn, har skrämt dig för en ev framtida sladdis?!
  Vi hade tur vi idag, inge fotboll alls…godis och Tv mys blev det för hela familjen. Jo ni hörde rätt…godis mitt i veckan, en lyx vi unnade oss, då barnen åker bort i helgen!

  Supersnygga kort som vanligt, önskar jag hade liiiite av den ådran…men icke.

  Kram // Anna

  Svara
 5. Malin/Majamelon

  MOahahaha!! Hur låter Vera hahahaha!! Vilka härliga barn!! Det låter som mina syskonbarn som jag lärde en massa hyss när dom var små! Uppskattat av barnen (och mej) mindre uppskattat av föräldrarna ;P…som hämd så lärde min bror Max att svära ganska tidigt :S
  Supersnygga kort du har gjort oxå!!

  Ha en fin helg!!
  Kram!

  Svara
 6. Englagård

  Visst är det härligt, om än utmattande, att låna ett par småbarn ibland. Det bästa är kanske att man bara får det roliga och slipper allt tjatande:)
  kram

  Svara
 7. Evas Pyssel

  Nä du Vera hit kommer inga fler sådana storkar, men jag skojade med min granne. Det grämer mig så att jag inte hade ögonen lite högre. Och solen den är uppe hos er och det gläder mig när det är examensdag.Då ska solen skina. Vi har avslutning nästa fredag.Kan du skicka ner några strålar till oss då. Så det kan bli fina foton.Jag har hittat en jättefin examensklänning efter att ha provat säkert tretti. Den kräver faktiskt lite solsken !!!! Ha en toppendag imorrn innan du ska sussa. Kram Eva

  Svara

Skriv gärna en kommentar