Men män….

… inte är dom alltid så lätta varelser! Även om jag trivs väldigt bra i deras sällskap, både på jobb och privat, så är dom ju en sort för sig *s* Toalettvett och etikett brukar man vanligtvis få redan från blöjstadiet och några år framåt men för vissa krävs det aningens längre inlärningstid- gärna med upprepade instruktioner. Jag får alltid ett lätt överseende och pillemariskt flin i ansiktet då jag besöker en av våra vattenklosetter på jobbet för på väggen, rakt ovanför den heliga tronen, är denna skylt fastmonterad;

Skrivet av en man- riktat till män 😉

På tal om något helt annat; tack vare superhändiga Sandra blev jag uppmärksammad på en hutlöst gullig älg (och vad passar väl bättre för en norrlänning som jag *ler*) så jag passade på att handla två små rackare 🙂

Lite mer bilder…. först ut är ett kort åt en 60-årsjubilar. Denna kvinna är en duktig mamma/ kvinna som bl.a uppskattar blommor och matlagning.

Sedan har vi en kvinna med ryskt ursprung som precis nått ”början av en kvinnas bästa tid”- 40 år 🙂

Har några fler kort på lager men jag sparar dom till förmån för dessa bilder.
Den första var jag bara tvungen att ta med, fotade faktiskt av påsen vi fick varorna i. Inte vet jag om jag är obrydd och dålig på att hänga med i dagens utveckling men nog hajade jag till och tittade både en och två gånger innan jag fattade att apoteket i Happis hade nytt namn- precis som många andra fd apotek. Okej att det heter ”Kronan”- men droghandel?!?! För mig låter det ganska uppkäftigt *S* Maken visste om detta men då är han ju en som slaviskt följer med kring samhällets väl och ve- vareviga varenda dag 😉

Denna teckning har min 12-åriga dotter uppsatt på väggen i sitt rum och den är ju fin i sig. Det söta är att det är Mattes son som förra året ritade denna bild och gav den till ”storasyster”. Teckningen föreställer dom två hand i hand- och det är ju så att hjärtat smälter!! Hon kan vara ganska hård och tillrättavisande mot han men samtidigt är hon väldigt mån om lillkillen och har ett enormt tålamod då han ”stör” – som alla småbrorsor gör 🙂 Så fort hon fick teckningen kladdades det häftmassa i hörnen och så åkte den upp med glädje *ler*
Det känns skönt i våra föräldrahjärtan när vi ser hur mkt våra barn håller av varandra och ser upp till varandra även om dom inte har blodsband!

På tal om Happis- vi styrde upp en snabbis i fredags, bara jag och maken. Jag fick denna IKEA-resa i ”hjärtedagspresent”- och ingen blev gladare än jag 🙂 Vi shoppade lite nya saker, och som vanligt är det barnen man handlar åt- jag fick en ny huvudkudde (som jag bara älskar!!) och två bambublommor á 9 kr…. Barnen fick det riktigt fint och jag återkommer med bilder då allt är klart 🙂

Tror det är dax för barn- i- säng- fix och sedan ska jag inta soffläge med OS på tv:n. Jag bara njuter för fulla drag, för jag tycker det är skitkul med idrott- speciellt då man kan ligga i soffan och se andra utöva *s*

Ha det gott alla därute och ta hand om er!

5 tankar kring ”Men män….

 1. Monika

  Hej Gumman min !!

  Vilka söta Älgar det var =)
  passar bra för en älg jagande
  svåger jag har =)

  Jag såg tjejerna silver medalj igår,herre je vad vi jobbade hårt,jag stakade mins lika mkt ( tror jag) framför tv:n och silver vi fick..Fy vilket jobb det var =)

  Känner igen det där med syskonkärlek fastän det inte är blodsband som bryr dom om varandra,och det känns tryckt.

  Nu i veckan el nästa vecka får vi veta hur det gått för lillgrabben i hans sökande till fotbollsklassen i Hortlax….Han var nöjd då han kom hem.Så nu hoppas man bara på att han kommer in….=)

  Kram

  Svara
 2. Tord

  Vilken suverän toalettinstruktion. Den skall jag genast göra en skylt på och sätta upp på min toa, så kanske jag lär mig någon gång. *Ler o blink*
  Själv skrattade jag gott åt en som löd så här:
  Var vänlig och kasta ej fimpar i toaletten. Till er som har fimpar i urinen ber vi vänligen uppsöka läkare.

  Kul att höra att barnen tycker om varandra. Men jag tror det till stor del grundar sig på hur ni vuxna behandlar dem. Alltför ofta hör och märker man attityden:
  ”Mina barn och den andres ungar.”
  Snacka om att slå en kil emellan då.
  Ha D Gött!

  Svara
 3. Maggan

  Halloj!
  Apoteket här på vår vc (vc= vårdcentral, inte vattenklosett 😉 ) heter just Kronans droghandel nu mer. Fick förklaringen att det är ett gammalt anrikt företag från 1900-talets början… och då hette apotek just droghandel. Drugs är ju ordet för läkemedel, men visst är det så att i vår tid för det mer tankarna till narkotika/knark när man hör ordet droger 🙂

  Visst är det härligt med OS! och just att man kan ligga i soffan och se andra svettas ;). Fast måste erkänna att jag fått lite motion själv också. Det är ju tack vare min stakning hemma i vardagsrummet som vi fått så många medaljer inom skidsporten 😉

  Ha det gott!
  Kram Maggan & Co

  Svara
 4. Malin/Majamelon

  Sååå fina kort!! och så läckra stämplar =D
  Och teckningen är ju så söt att man bara smälter =D
  Jag håller på att få hjärnblödning varje gång som Danne har hem en massa hockeysnubbar som ska dricka lite öl och grejja…dom har så bråttom på toaletten (när alla ska in samtidigt i pauserna) så det är äckligt! Efter en åthutning av mej så uppför dom sig framöver iallafall =)
  Tänk att jag bara bor 4 minuter ifrån Ikea här ;P snacka om att man är bortskämd! Ibland far jag bara ner och går eller för att köpa ett paket servetter ;P
  Jo…kika in i min blogg så får du se en nyhet ;P =D

  Kramkram!

  Svara

Skriv gärna en kommentar