Award/ utmaning….

… kalla det vad man vill, jag anser att det jag fått av Malin är som ett kinderägg- fast i det här ”ägget” får man två saker på köpet isf tre. En vacker award samt en utmaning- allt i samma paket 🙂

Så här fin är awarden;

Text som följer har jag coopat från Malin´s blogg;
Med utmärkelsen följer att jag ska:
* kopiera awarden till min blogg
* länka till personen som gett mig awarden
* berätta sju intressanta fakta om mig själv
* välj sju andra bloggar att ge awarden till
* länka till deras bloggar
* lämna en kommentar i deras blogg med information om att du gett dem en award.

Här kommer sju saker om mig;
* Jag föddes rödhårig- färgen har försvunnit men humöret finns kvar!
* Helg- sovmorgon- sport på tv- en kanna kaffe = supermorgon
* Jag är väldigt känslosam och kan känna in vibbar i min omgivning nog så bra ibland
* Har utvecklats till en riktig hemmaråtta som trivs bäst i lugn och ro (var tog partyräven vägen?!)
* Tycker hårlöss, springmask och fot/handvårtor är bland det värsta som finns!
* Tappar aptiten totalt då jag är olycklig el stressad (hmm… 20 kilos övervikt idag *ler*)
* Drar mig för att diskutera pga min konflikträdsla och om nån ”drar in mig i ngt” så blir jag väldigt illa till mods under lång tid!

Jag sänder denna award vidare till;

Finns det någon som gärna vill haka på denna utmaning men inte fått den ”påklistrad” från mig så går det ju oxå bra 🙂 Detta är fullt frivilligt för er som jag nämnt här ovan men det vore kul om ni kan plita ner nån liten sak om er själva… och har ni ingen lust att skicka awarden vidare så är det upp till er- jag följer bara order och direktiv *S*

Igår hände två betydelsefulla saker i mitt liv. Det ena är att min dotter fyllde 12 år! Stora tjejen! Eftersom hon var hemma med feber och snuva blev det inget kalas med gäster och tårta- det sparar vi till på lördag- men det blev ”skräpmat” från stans smarriga burgarhak Sunes. Inte riktigt vad vi brukar unna oss mitt i veckan men på hennes stora dag passade det bra 🙂

Det andra är att jag följde med strömmen i min omgivning och blev medlem i Viktklubb. Inte för att alla i min bekantskapskrets är feta eller överviktiga men endel av oss drar väl runt på ett eller annat överviktskilo och …tja, då jag gett upp LCHF-metoden så kan jag ge denna variant en chans. Saken är den att jag ska ner 20 (!!) kilo och jag har satt upp som mål att vara klar till mitten av juli *suckar* Jag tänker inte ens låtsas att det kommer att bli lätt, mitt första mål är att göra slut med skafferiråttan som bor i mig för DÄR har vi en stor bov i sammanhanget. Fördelen med viktklubb är att man får äta vanlig mat och ”spara” för att kunna unna sig- den stora nackdelen är att det krävs ganska mkt engagemang vad gäller matvägning och dagboksskrivning. Vi får väl se, jag är ju inte precis känd för min uthållighet även om jag kan vara ohälsosamt envis ibland *ler*

För er som undrar- jag kommer inte att skaffa Facebook! På den fronten är jag oerhört envis och bestämd- jag ser ingen mening med det trots alla fördelar som delges mig från alla ”bookare”. Jag scrappar, bloggar och läser böcker på min fritid… förutom att jag ska bibehålla mitt sociala umgänge med mina nära och kära ska jag även börja skriva ”viktdagbok”- min tid och mitt intresse för att återfå kontakten med kompisar jag inte sett sen jag var 7 år känns som överkurs. Sen är jag så gammeldags att jag uppskattar ett telefonsamtal eller ett besök bra mkt mer än att hålla koll på mina vänner via datorn.

Så- då har jag klargjort det 🙂

Nu är det nog läge att banka i säng kottarna. Maken jobbar kväll och alla bestyr med middag, läxläsning och tandborstning är avklarade. Sen återstår bara för mamman i hushållet att krypa ner under en filt i soffan och njuta av att vi har mat i magen och tak över huvudet. Det stormar nämligen ute och det är inte läge att sticka ut snoken om man inte måste!

Ha en skön kväll och sköt om er!

7 tankar kring ”Award/ utmaning….

 1. Anonymous

  Go kväll!!! man får tacka så mycket för den fina awarden!!! Den var lite rolig med utmanng och allt!! Ska försöka komma på 7 intressanta saker om mig själv..herregud..=S

  Jag kommer höra av mig till dig när min trötta hjärna vaknat till liv från denna snökoma jag drabbats av..är så j..la trött och att installera en räknare på bloggen med min trötthet skulle nog iofs bli en kul upplevelse med dig i luren…=)

  Vi leker antarktis här i småland just nu och jag funderar på att gå i ide!!! orkar inte med denna snö,..

  Kul att höra av dig!!!
  Snökramar från småland

  Svara
 2. Anonymous

  Ps. Lycka till med viktklubben!! Håller tummarna..själv skrev jag ikväll på mitt nya årskort på wellness studio…helt nytt gym som öppnar precis ovanför min butik så nu finns inga undanflykter…skulle gärna tappa 10-15 kg….

  Det här fixar vi eller hur??

  Lena

  Svara
 3. Karro

  Åh man tackar för den fina awarden. Ska genast anta utmaningen i min blogg 🙂
  Vad avundsjuk jag blir på dig som har motivationen att gå med i viktklubben. Jag önskar dig all lycka till! Jag har oxå några extrakilon kvar sen graviditeten men dom tar jag tag i sen..nån annan gång.. innan sommaren.. ja du vet…sen! 🙂

  Svara
 4. Li@n

  Åh så skojsigt, en award, tackar!! (fast det vete tusan-jag förtjänar den inte-men kör till ;o)

  Ska ögna igenom det orentligt o fundilera på vad det nu kan finnas för 7 (o)-intressanta fakta om mig!
  Det första måste vara att jag just nu luktar kräk…fast de på den fiiiiina saloooongeeen säger att det är ”doften av alger” efter alginpackningen jag gjorde i eftermiddags. Himla gött va det men som sagt alger luktar kräk så de så!

  Ha det finemang gumman o himla bra go att du är så duktig med vågen.
  kramelikram
  Lian
  som denna vecka ska försöka försöka jobba på halvfart så att chefen inte får spader…hm i vilken låda var det nu jag stoppade ner min beslutsamhet…äh kan jag få låna lite utav dej..?? En liten gnutta bara…du…liiiite.. tyst min lilla mun så får du socker…

  Svara

Skriv gärna en kommentar