En punkt på min "hata- lista"….

… är att sitta i telefonkö! Än värre är det om denna telefonkö spelar odrägligt hög ”musik” a´la stråkar som skär små strimlor i trumhinnan. Sist jag testade min hörsel och mitt tålamod var i fredags då jag nödigt var tvungen att nå min sjukgymnast för att boka av min tid som jag hade samma dag- och hennes telefontid hade ju såklart gått ut. Hur gör djur?! Jag ringde växeln och en kvinna av utländskt ursprung- gissningsvis från stormakten i öst- försökte hjälpa mig. Hon var väldigt behjälplig men ack och ve vad jag hann sucka under det flera minuter långa samtalet…. Hon var ordentligt envis- tack och lov för det- för på något sätt ”trängde hon sig fram” på sjukgymnastens telefon så att hon svarade trots att hon var upptagen… men envisheten höll på att driva mig bortom all vett och sans för den stående kommentaren var; (med rysk brytning) ”vänt lite” och så kom den förb…. ljudslingan inträngande i min hörselgång, denna lilla slinga var på ca 20 sek men efter en skön tystnad på några sekunder började den om från början!! GAAAAHH! Sen kom växeltelefonisten tillbaka; ”ska prova en sak till, vänt lite”… plingeliplong i öronen….. ”ja, hallå, jag har en sista sak kvar att prova, vänt lite”… plingeliplong….. *suckar* Nåja, jag är henne tacksam, för hur det än var så lyckades hon fixa så jag kunde avboka och det var en bedrift!

Idag har jag provat ringa en vårdinrättning här i stan för att rådfråga om ev Twinrix-sprutor för hela familjen inför utlandsresan… men tror ni att det går att komma fram?! Njet! Här slipper man iaf det bedrövliga oljudet men i örat kommer istället meddelandet ”Hej, du har nu kommit till läkarhuset ****. Fredag den 13:e håller vi stängt för utbildning…. bla bla bla… Om inte jag missminner mig så har den dagen passerat. Kanske skulle vara på sin plats med en liten uppdatering av telefonsvararen?! 🙂 Telefontiden är 9.00-14.15 så jag väntar väl till 14.14, då kanske det funkar bättre!!

SHIT vad jag gnäller idag * S* Men så är det ju måndag oxå! 😉

Vår vän Lisa har fyllt ett år närmare vuxen och som present av sin kära fick hon en resa till Thailand så några dagar efter födelsedagen drog dom söderut! Fatta vilken fin present 🙂 Detta kort fick hon av oss tillsammans med en flaska tjut
Framsida;

För att variera ”kort-signeringen” satte jag en kak-servett som bas under flickan;

Nu är det dax att hoppa in i duschen, sedan ska jag stå och köa utanför vårdcentralen för att få varsin vaccinations-kölapp åt mina tre arvtagare. Man måste vara där minst 30 min innan dom öppnar för att ha en chans- och detta är sista chansen för denna vecka för imorn är både jag och Matte på kurs hela dagen på jobbet. Visserligen kan man gå även då allmänheten får tillträde till sprut-tanterna men det lugnaste och bästa vore såklart om vi hinner vara med på sista ”barn- sprutar- dagen”.

GLÖM INTE att kommentera min blogcandy om du vill försöka vinna ett kort eller prylarna på bilden! Klicka på länken så kommer du till rätt inlägg…… Det är veckan ut som gäller 🙂
Have a nice day!!

5 tankar kring ”En punkt på min "hata- lista"….

 1. Malin/Majamelon

  Finfina grejer du har gjort =D
  Jamen telefonköer…sist jag satt i en så hade jag först nr 16 och efter en minut nr 17? Hur i hela helv*tte gick det till!? *mummelmummel*

  Ha en härlig måndag!!

  Kram!!

  Svara
 2. sagapo

  Härligt att någon fler gnäller, blir tokig att sitta i en telefonkö när jag bara har lunchen på mig…döfött läge!!
  Vilket fint kort du gjort, igen 🙂 Håller med dig, jag tar också gärna en thailandsresa i födelsedagspresent ;-).
  Ha det så gott. Kram Carita

  Svara
 3. Li@n

  Jag som var fullkomligt övertygad om att det var CSN och FÖRSÄKRINGSKASSAN som är djävlulens verk nummero 1. Tänka sig att även sjukgymnaster har samma kaliber!! Jag hade nog hoppat ur brallorna av förtret (eller kanske inte för då hade man väl åkt dit för förargelseväckande beteende och det kan ju vara dumt så här före jul, för är man inte snäller får man inga julklappar eller födelsedagspresenter) Ja ja… jasså det ska bli en sväng till utlandet *avundsjuk* men så härligt för er, det kan man verkligen behöva så här års.
  Undrar jag vad avsikten är när de spelar en massa skräp i telefonluren medans man väntar… att man ska bli galen, slänga på luren och därmed korta ner telefonkön automatiskt??? Ja det slår jag mig i backen på att det är det de kanaljerna har i baktanke. Satt i telefonkö hos CSN en gång för hundra år sedan och när jag efter att ha varit nummer 78 i evigheter äntligen kom fram så svarar en karl av okänt ursprung och skulle försöka hjälpa mig med eländet jag tyckte CSN ställt till med. Då var jag så uppretad efter suttit så länge i telefonkö att jag fick spader när det inte gick att förstå vad karln sa. Herre Jisses kan de inte ha folk som kan svenska på sådana ställen som CSN, det är ju faktiskt jätteviktiga saker som jag behövde få veta och då helst utav någon som kan åtminstone lite svenska!!! Sedan visade det sig att karl var från Jämtland och var jämte sedan Hedenhös tidevarv och då fick jag skämmas en liten stund :o/ och så förstod lille karl att man kanske får lägga av både lovikavantarna och jämtskan hemma innan man går till jobbet och så lovade jag att försöka klämma in bokstaven R när jag pratar så skulle vi säkert både förstå varandra och komma överrens i fortsättningen.

  Japp ha det finemang på er resa, själv känns det som om det inte spelar någon roll var jag just nu är bara det är nåt varmt ställe.
  Tjingeling
  kram kram
  Lian
  (Pst…ta en lott i min blogcandy vettja)

  Svara
 4. Anonymous

  Håller fullständigt med dig ang gräslig musik i telefonkö, tyvärr får jag utstå en hel del sånt via mitt jobb. Är hemma med sjukt barn nr 2 denna gång Tobbe… Som tur är så kan jag jobba halva dagen innan vi gör ett ”skiftbyte” skönt att få komma ut bland lite folk, börjar känna mig lite smått isolerad faktiskt. Hoppas vi kan ta den där promenaden snart.
  Kram Mia

  Svara
 5. Ulrica...

  Hej vännen!

  Tack sötaste du för din fina hälsning hos mig, det värmer massor. Sitter vid mammas sida hela dagarna numera & på något sätt börjar man förlika sig med döden. Det känns oerhört tungt i själ & hjärta då jag & mamma alltid haft en speciellt nära relation till varandra. Vet ju att jag fysiskt sätt lever vidare men jag kommer att känna mig oerhört vilsen & ensam…

  Ja tänk bara om du hade bott nära mig så vi kunde ses, skulle vara vansinnigt kul då jag tror att vi skulle komma riktigt bra överens, hehe! 😉 Vi får väl helt enkelt ta & träffas något framöver.

  Å självklart vill jag ta emot den awarden, vem kan motstå det frn en sån gullig & tokrolig tjej som dig! 😉 Mailar till dig vännen.

  När bär det av på utlandsresan? Gissa om jag e avis??? Ja, skitmycket kan jag meddela, lova att du solar & rockar för mig oxå, haha!

  Ha en underbar dag, kramar Ulrica

  Svara

Skriv gärna en kommentar