Anna Anka….

… vilket unikum!
Här har vi en kvinna som väcker både känslor och åsikter hos dom flesta!!
Eftersom min kära livskamrat diggar hennes åsikter i fråga om ”uppoffringar för sin man” så måste jag bara dryfta lite om denna blonda brutta! I princip det enda som jag beundrar hos henne är att hon trots sina rikedomar och sitt levnadssätt har koll på sina barn. Det verkar inte vara bortskämda barn som får göra och säga hur dom vill- me like! I det fallet är jag en liten Anka jag oxå men jag nyttjar inte skamvrån/ time-out-vrån som hon och hela världens nannysar gör- det funkar fint med en liten stund inne på barnets egna rum, med efterföljande snack och en avslutande försoningskram

Nå, nog om uppfostran. Tillbaka till uppoffringar. Fru Anka tycker att det är varje kvinnas plikt och skyldighet att ”ställa upp då mannen har behov” Men vilket århundrade är hon från?! Att mannen kan vara ”otillfredsställd och lockas till otrohet” är då ett av dom sämsta skälen till att ”ställa upp” varje dag om han så kräver. En kvinna då?! Alla vet ju att det mer eller mindre är en myt att mannens hjärna är så mycket mer inne på sex än kvinnans- dagens frigjorda kvinnor har lika mkt behov som männen…. Och tyvärr är otrohet bland otillfredsställda kvinnor nästan lika vanlig som dito män. Hojja, nu låter jag som en big-time-feminist men det är jag inte. Däremot är jag en som gillar jämställdhet i hemmet- och som chef i mitt hushåll *host* ser jag till att ha det så jämnt som möjligt *host, host* Att ha en supersnäll och händig partner som fixar det mesta underlättar ju en hel del 🙂 Speciellt för mig och mina söndervärkta gelikar som inte fungerar som vi ska då vi har dåliga, värkfyllda dagar.

Helgen har varit social till max. Mattias har jobbat 12-timmarsfm lör-sön och jag och våra fem kottar har haft besök… på besök…. på besök. Och vet ni vad?! Det glädjer mig så in i själen!! Jag känner mig väldigt rik som har så otroligt många vänner som vill hälsa på och umgås! Det är inte alla förunnat- tyvärr. Jag blev varm i bröstkorgen då vi satt som packade sillar runt matbordet till lunch igår- nio pers 🙂 Även om jag bara bjöd på korv och makaroner så var det en av dom mysigaste luncherna jag upplevt på länge!

Scrappandet har fått stryka på foten, dels har jag bara inte haft tid men jag har även haft ont- så pass att det inte ens har lockat att sitta i hörnan! Däremot kan jag bjuda på en första bild av barnens pysselhörna uppe i allrummet. Det blev toppen! Det saknas fortfarande en hel del innan hörnan är komplett men… var sak har sin tid, den kommer att färdigställas pö om pö.

Här är pysselhörnet samt läshörnet. Glasrutorna bakom läs-stolen ska monteras upp i takfönstrena snart. Bra som extraisolering mot vinterkylan som är på G. Läslampan bakom den gråa stolen saknas på bild. KLICKA på bild för förstoring

Så… nu ska jag inte skriva mer. Äntligen fick jag till ett liiite kortare inlägg än dom mastodontlånga som jag normalt brukar leverera!

Ha det gott mina vänner och sköt om er i höstrusket!!

PS: jag klev INTE upp 4.50 i helgen och gjorde nån ”uppoffring” av något slag för Matte!! 😉 (nämnt i kommentarer 23/9) DS

7 tankar kring ”Anna Anka….

 1. Anonymous

  Hej vännen!
  Trevlig att träffas i helgen, blivit nog så länge mellan gångerna! Rummet blir verkligen kanonfint, kan tänka mig att det kommer bli många pysseltimmar för barnen där. Ha en bra dag!
  Kram Mia

  Svara
 2. Anonymous

  haha Inte ??!?!..Nä du jag skulle också gott stanna kvar i sängen.Inte en chans att han skulle få mej kliva upp på morgonen.Inte klev T upp då jag jobbade dagtid på helgerna,,nä då drog han sej länge länge…O Anna Anka ,ja vad säger man om henne *S*Orkar inte ens bry mej om hennes åsikter…Finns andra kanaler och titta på =)

  KKram Monika

  Svara
 3. Tord

  Törs fanken säga nått, blir säkert halshuggen jämte knäskålarna då. Fundilerar dessto mer. Stöttar gubben din iaf, tror han behöver en o annan sympatisör! *Ler brett och ser Peterssonsk klurig ut*

  Svara
 4. Anders

  Hejar på Anka jag..hon har helt rätt! Du kan gott skämma bort honom med det, han skämmer bort dig med så mycket annat! *duckar* 😉
  *vinkar glatt till Matte*

  Ha de gott med er..fint rum däruppe btw!

  Kramen

  Svara
 5. Malin

  *talar i falsett*
  Max skulle knäppa kort på dagis idag så jag skulle trimma hans hår lite igårkväll!! Skyddshöljet på trimmern åkte ner på 6 mm när jag drog sista gången! Han fick en 5×10 cm mittbena á 6 mm! Nu har jag en elak liten engelsk fotbollshulligan som ser flint ut! Herreguuuud!!!

  …måste bara ventilera lite ;P

  Svara
 6. Anna

  Det blev superbra där uppe!!!
  Vilken debatt denna Anka har dragit igång…satt just och såg reprisen från skavlan där hon medverkade…alltså?!
  Först serva andra sedan dig själv…å svenska kvinnor förfaller så efter att de fått barn…hallå menar hon mig…:)???

  Hoppas simmningen gick bra i måndags, å att energin är kvar och med dig till morgondagens prommis!! /Kram Anna

  Svara
 7. Carola

  Så bra det blir med ”pysselhörnan”. Vi har just börjat göra om på vinden – Vi kanske ”liftar” idén!
  Och – slingan är skuren för hand, men jag ska göra en burk där det ska stå Gazell på! (Alla slantar ska sparas i den burken. – Så en vacker dag kanske…man har en behändig maskin.)
  /Kram Carola

  Svara

Skriv gärna en kommentar