Hemma igen…

… och nog är det allt bra skönt att komma hem igen efter några dagars tur. Vi har haft det jätteskönt i den höstvackra fjällvärlden. Vädret har väl inte visat sig från sin bästa sida men som jag sa i förra inlägget så gör det absolut ingenting 🙂 Vi har bastat, läst böcker, sett film, promenerat, varit en dagstur till Mo I Rana…. och jo, lite har jag scrappat *s* Tiden har även räckt till för mycket gos och myspys….man blir nästan lite nykär när man får vara sådär ”isolerade” i obygden *ler*

Bildbevis?! Jamenvisst, det bjussar vi på- taget i fjällbotaniska trädgården utmed Kungsleden.
(mer närgånget än så här visas inte *ler*)

Här kommer några fjälliga bilder 😉
Höstigt eller vad?!

Solsken på berget
Denna bild tog vi i november -08, den var bara så vacker att den oxå fick vara med här

Stugbild tagen -08. Vi bor alltid i samma stuga…eller stuga och stuga.. alla moderniteter finns, det är totalt nio bäddar och huset är i souterräng 🙂

Jag shoppade inte så väldigt mkt på Änglafröjd, även om jag lätt kunde ha gjort oss ruinerade i den familjära, mysiga lilla butiken! Några papper blev det och en Shape Cutter från fiskars *glad* En sån har jag velat ha ett bra tag men varit för snål….nu var den rejält nedsatt och då slog jag till 🙂
Dessa kort fick jag till då Matte var osocial (då menar jag typ såg sport, snarkade middagslur eller köpte kvällstidning nere på byn) Nu kan man tro att han var extremt osocial men så var inte fallet, det var mera jag som var snabb *s*
För sent kom jag på att järnek har röda bär- så denna art är unik 😉
Bärkvisten är monterad under det prickiga pappret, som i sin tur är upphöjt med 3D-kuddar Alfabet; Katie Classic

Underbara hÄnglar på nytt papper för dagen 😉 Färg på bild blev som vanligt- bajs!!!


Etiketten är nog från Magnolia (?!) och den chalkade jag, klistrade på Katie-bokstäver och monterade med 3D-kuddar- syns tyvärr skitdåligt på bilden *muttrar*

Söndag då vi kom hem var hektisk och omställningen var total. Från att ha haft lugnt, skönt och en sidenmjuk tillvaro med noll åtaganden inplanerade blev det skrubb med rivjärn på skinkorna- åtminstone för Matte. Han for som en skottspole, det var flera svängar med barnhämtning + föräldramatch i brännboll med efterföljande fika (fotbollsavslutning 00-bruttan) + innebandyträning med föräldramöte (uppstart innebandy 00-killen). Innan föräldramötet åkte Matte och snabbhandlade, sedan deltog han i mötet och sen…. sen fick han landa hem i soffan! Vad jag gjorde under tiden?! Jo, jag satt uppe i barnens allrum, omringad av en stor hög IKEA-kartonger, instruktionsfoldrar och 20000 olika skruvar…. Ibland vet man inte var man ska börja när man vill att allt ska vara klart på en gång- helst igår! 😉 Men redan nu ser man att det blir kanonfint i deras gemensamma rum!!

Denna vecka blir det mkt att göra! Två föräldramöten, ett läkarbesök, en middag och ett antal träningar!! Dessutom är två anställningsintervjuer inplanerade… Både jag och Matte har fått ett samtal från SunPine och dom vill att vi kommer- var för sig såklart- på intervju…Vi är bland dom utvalda som verkar intressanta för företaget 🙂 Även om jag nyss skrivit på anställningspapper på Smurfit så måste jag ju dit och höra vad dom har att säga åtminstone… spännande!
Så… har blivit utmanad av två vänner, Anna och Angelica, och då biter jag tag i den 🙂
Regler:
Det här är svårare än du tror! Kopiera detta till din blogg, utmana 5 personer och berätta det för dem.Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn!Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord!Om personen som utmanade dig har ett namn som börjar med samma bokstav som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort.Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar (förutom på fråga 1)!
Lycka till!
1. vad heter du? Veronica
2. ett ord på fyra bokstäver: Vila
3. flicknamn: Viktoria
4. pojknamn: Viktor
5. yrke: Vakt
6. färg: Vit
7. klädesplagg: V-ringad tröja
8. mat: Vitlöksbröd (som förrätt?!)
9. sak i badrummet: Vattenkran
10. plats/stad: Västervik
11. en orsak att vara sen: Vilse
12. något man skriker: VA?!
13. film: V
14. något man dricker? Vaniljvodka (vatten funkar oxå bra *host*)
15. band: Voltbeat
16. djur: Valross
17. gatunamn: Varvsgatan
18. bil: Volkswagen
19. sång: Var bor du lilla råtta?
Inte det lättaste det där *pustar ut*
Jag passar bollen vidare till;
Erica (Projekthäxan)
Pörni/Anders (Anderspernilla)
Lena (Lenascrappar)
Malin (Majamelon)
Monkan (Livet på en pinne)
Karro (Karros skräpbook hörna)
Det blev visst en för mkt… men det gör inget, nu väntar jag ivrigt på att få läsa vad dessa goa typer kommit på för underfundiga svar *flinar*
Nähäpp…om jag skulle ta mig i kragen och dra i några fler skruvar…. många kartonger kvar!
Ha det gottast!!

5 tankar kring ”Hemma igen…

 1. Monika

  Hej hopp!!!
  Jag är bra på att montera grejor.Kan hjälpa dej om du vill =))..
  tack för utmaningen,men jag har inte 5 som jag kan utmana,så jag gör utmaningen sen får det vara bra så ..*hehe*

  Förresetn hur går det,äser du sagan om isfolket el ??

  Svara
 2. Anna S

  Hej å välkommen hem!
  Att det alltid blir full matning direkt man landar hemma:)
  Underbart fina fjällbilder, jag vil också dit och mysa…föredrar dock vinterfjällen!!!

  Ikea har ju rätt bra instruktioner, men så snabbt det kan går fel *s*
  Jag är ingen stjärna på montering, så du får klara det själv..och det vet jag ju att du gör!!!

  Kommer förbi ngn dag och ser hur det blir…

  Ha det…

  Svara
 3. Karro

  Oj va avundsjuk jag blir när jag ser era underbara fjäll bilder. Har en dröm att åka upp till fjällen på hösten någongång.
  Är imponerad över din kreativitet också. Julkort redan! Jisses va ambitiöst 🙂
  Grattis till jobbet föresten!
  Och visst ses vi i Rosvik, ska bli sååå kul!

  Svara
 4. Tord

  Bara gör ett återbesök i Bollibompa-landet.
  Jag som försökt smygläsa så försiktigt sååååå. Stängde tom av ljudet så inte ”plinget” skulle höras.

  Du skriver härligt och rättframt, det gillar jag. Har dragit på smilbanden många gånger.
  *Keep it up girl*

  Ge Monika en kram från mig när ni syns nästa gång!

  Svara
 5. Maggan

  Hallå!
  Sååå mysigt ni haft det uppe i fjällen.
  Jag vill också dit, men det finns inte riktigt tid till det i våran värld just nu. Sånt måste planeras långt i förväg om det ska bli något (du vet ju, eller hur).

  Ha det gott!

  Kramar Maggan & Co

  Svara

Skriv gärna en kommentar