Tusen tack…

…alla ni underbara som jobb- gratulerat mig i gästboken och via mail, det värmer långt in i hjärteroten :)) Jag har inte förstått det fullt ut än men på måndag då jag ska in och skriva på papprena kanske det ploppar in i skallen…

Återigen fredagkväll- och som barnen skulle ha sjungit om dom var här -”snart e de dax för fredagsmyyys” (fan vad radioreklamen fastnar, nu sitter trudilutten i huvudet på mig oxå!) Annars har jag faktiskt avnjutit den här fredagkvällen i ensamhet! Tanken var att jag skulle ta en tur upp till goa vännerna Nicke och Mia men -wooouum- tiden rusade iväg och vips var den efter 22.30!! Med en fredagstrött mamma i familjen är det inte lämpligt att klampa in så sent. Det kommer en kväll till imorn, det kanske lyckas bättre då 😉

Vi har varit igång rätt bra tidigare idag både jag och Mattias, med diverse städning och rensning. På övreplanet i huset har vi ett allrum som är tänkt åt barnen. Fram till idag hade vi en hörnsoffa, ett bord, ett hockeyspel, en tv/ boxer/ video med tillhörande bänk, tre malm-byråer, fyra saccosäckar samt en massa skit och dammhögar!! Med skit menar jag hockeyspelsgubbar utan fötter, spelkulor, glitterflagor, studsbollar, träskruv. You name it, här kunde man fynda i princip vad som helst!! Det är ganska skickligt att lyckas få till en sån kompott- i ett rum där barnen ska spela spel, mysa och umgås *kliar mig i huvudet*.

Nåja, eftersom ingen av barnen sitter i soffan och ser tv eller läser böcker- vilket var tanken- utan föredrar sina egna rum, har vi burit ner och ut i princip allt! Det enda som är kvar är saccosäckarna och malm-byråerna. Sen fick dammsugaren jobba i varenda vrå och skrymsle!! Nu ekar det när man pratar i allrummet *S*

Efter att ha skjutsat maken på jobbet strax efter fem, åkte jag förbi en av våra fiiina stormarknader och inhandlade två nya böcker samt lite…. åhh, hade gärna sagt broccoli och morötter men.. näe… så vettig var jag inte! Det blev betydligt högre fett- och sockerhalt än så *skäms på mig* Väl hemma satte jag mig vid datorn och provade använda programmet ”IKEA Home Planner” och det var skitkul att mäta, klicka, tänka… och mäta och tänka.. och klicka… och tänka…. och mäta, mäta, mäta…. Sen orkade jag inte springa fram och tillbaka mer (eller så var det snasket och böckerna som lockade *ler*)

Längtar till vår kommande ikea-tripp som vi ”måste tvinga” oss igenom inom en snar framtid 😉 Innan höstmörkret och ovädret bryter ut ordentligt så ska barnen ha sina efterlängtade pyssel- och datahörnor. Vi ska möblera allrummet med ett nytt databord + stol samt ett långt bord med fyra stolar där barnen ska ha möjlighet att släppa fram sina kreativa sidor 🙂 Några bokhyllor, vägghyllor och lampor ska oxå slinka med hem från ikea om jag får bestämma- vilket jag får eftersom jag är självutnämnd chef i detta familjeföretag *hostar och kraxar* Jag har redan hunnit köpa hem ganska många scrapsaker åt dom som ska delas gemensamt- bl.a skärmaskin, mönsterpapper, CS, monterade stämplar, och lite pennor. Promarkers– som jag älskar får jag köpa in lite pö om pö eftersom dom kostar en del! Sen har jag stämplat upp en drös av mina egna stämplar åt dom, och dessa uppstämplade motiv ska in i pärmar i fotofickor. Snart har vi guldläge när julkorten ska börja produceras 🙂

Ooops..höll nästan på att glömma att berätta om mitt paket som kom idag heeela vägen från Amerika 😉 Som jag nämnt tidigare så har jag beställt och fått mitt Katie-alfabet men det var bara alfabet, inga siffror eller ”&”- tecken. Dessa ville jag ju så jättegärna ha så jag googlade och fick fram en sida – Montana’s Scrappers Bunkhouse – som drivs av en kvinna vid namn Jo. Jag mailade på min ytterst knaggliga engelska och frågade om hon hade kvar siffrorna och vad slutsumman skulle bli OM hon skickade till sverige (vilket inte alla gör) Sedan hade vi en trevlig mailkontakt hit och dit innan jag slutligen beställde- och idag kom mina saker!! Kolla in deras sida, dom har hur mkt som helst i scrap-väg. Bara under ”QuicKutz” finns MASSOR!

Min vecka känns som ”plötsligt händer det”- jag kanske borde köpa en lott imorn 😉

Hittade en bortglömd vägglampa i förrådet då jag grävde runt efter en bordslampa. Den har legat på en hylla och väntat på en lämplig placering och nu svepte jag runt med ögonen och bestämde mig för att montera upp den ovanför vår säng. Det är min händiga, duktiga svärfar som gjort denna och den är så fin! Han är inte bara en fena på matlagning, hans svetsning är oxå top10 🙂

Så här ser lampan ut med blixt- lite hårt utseende (lampan ryms rätt bra mellan sänggaveln och snedtaket)

Mysigt värre utan kamerablixt 🙂


Nå mina kära vänner, nu ska jag ta min bok och krypa upp mot kuddarna i bädden. Jag har dragits med en enorm värk i kroppen idag och det beror på det hiskeligt dåliga vädret som startade dagen. Det blåste som attan och regnet öste ner! Då får jag lida pin *suckar* Men men… två tabletter, en bok och lugn och ro- bra botemedel 🙂

Sköt om er allihopa och snälla ni- skriv gärna en liten kommentar då ni är in här, det rasslar på som bara den i min besöksräknare men det är inte i närheten lika många som ger sig tillkänna! Jag bits inte- på sant 🙂

5 tankar kring ”Tusen tack…

 1. Li@n

  Men aaahhhggg vilken underbar lampa, hur läcker som helst! Jag är nog en höstmänniska (som förvisso hatar att frysa men det hör ju inte till saken) och den underbara trädlampan är ju bara hur mycket höst som helst. Vill ha!!!
  Fy för ruggan ett sådant läskigt sår på fingret du dragit på dig…hade något liknande för tja massoooor av år sedan och då var det läskiga staphylokocker o annat gufs i den men minns inte att det så ruggigt ut som ditt finger. Hoppas att det är bättre. Annars kunde man ju lätt tro att det är någon sraprelaterad skada eller så med tanke på alla små pilliga grejer man gör som kräver farliga verktyg.

  GRATTIS måste jag ju bara säga, ett jobb sitter ju som en smäck, det är ju inte varje dag nån ringer med sådana nyheter så GRATTIS! Måste kännas härligt att ja du vet nu så är man ju tillsvidare anställd…serru. Gå å köp dig en lott på rödaste momangen, vem vet du kanske sitter där med en rejäl dask vinstpengar och kan shoppa loss på Montanas. Tror minsann jag ska ta mig en titt där snarast. Försöker hålla igen eftersom det är mässa här i närheten nu i höst. Annars är alla mässor så inni baljans långt iväg. Du vet vi mesar som bor söder om Luleå tycker ju att det börjar bli långt bort när det är 30 mil till en mässa, vi är ju inte riktigt vana vid avstånd 🙂 så nu i höst är det en mässa bara några mil hemifrån så dit ska jag om jag så ska krypa.

  Ska dessutom jobba (tolka)på en scrapträff om en månad och där är ju ett o annat godis som man kan bli sugen på, (har nu för femte gången blivit bokad av samma tjej för att hon vet att jag också tycker om att klippa o klistra).
  Ja fördelen med att jobba som tolk kan emellanåt vara ena riktiga höjdare (sen finns det ju en o annan gång som är tung eller mindre kul men ändå) så ja förra helgen var det ganska stora kontraster.
  På torsdagen begravning sen på fredagen uppdrag där ett gubbgäng med en döv kille i skulle ut på kickoff och köra 4hjuling i skogen och jag fick det uppdraget för att jag själv kör hoj. Ja gisses det var helt otroligt kul men jag var mör i kroppen som en barbapappa efteråt. Dagen efter så var det bara att bege sig till Göteborg för diakonvigning… Så är du sugen på teckenspråk o tolk så kör på, de är aldrig för sent vettu!!! Kika in på http://www.uppmedhanderna.blogspot.com så kan du kolla vidare på de länkarna o sitta hemma framför datorn o vifta lite.
  Att jobba som syntolk är också en höjdare (jättestor brist på syntolkar *blink*blink*)skillnaden är då att man istället för öron blir någon annans ögon. Fast de sportiga uppdragen tvingar jag min man att ta ;o) så slipper han tolka modevisningarna ett rätt schysst byte faktiskt tycker jag… fast jag minns gubbens första gång då han skulle syntolka en travtävling…jag var med lite i bakgrunden för att hugga in om det skulle köra ihop sig. Ja då skulle gubben och en utav de blinda gå o satsa en liten peng i totolådan. Själv satt jag kvar o vaktade fikalådorna (nog så viktig uppgift) ja sedan kom min gubbe tillbaka-ensam! Öhh hmm du e e är du ensam…du har inte glömt någon??? Hjälp stackarn vad han skämdes, som en travhäst i sken sprang han och hämtade den blinde mannen som stod ensam vid toton och väntade. Dessbättre var det ingen fara o den blinde mannen höll på att garva häcken av sig när min stackars karl inte visste hur han skulle ursäkta sig. -Nä vettu sånt händer sa blinningen (han kallar sig själv så). Ja så kan det gå.

  Tror jag ska tjyva dina flaskkort till min brorsa som fyller 40 nu endera dagen. Vi grattade honom i somras med en liten vinflaska med ett flaskkort kan ju vara trevligt på den rätta dagen också eller…?

  Ha det bäst!
  Kram kram
  Lian (hon som alltid fattar sig kort-not)

  Svara
 2. Malin

  Men GRATTIS till jobbet!!! Vilken jäkla tur och vilken lycka!!! Jag skulle kunna ge min vänstra fot för ett fast jobb…Men någon gång ska jag väl lyckas få ett tycker jag…kanske ;P det finns ju för fasen inte ens vikariat här nu. Kommunen har satt stopp för alla vikarier…Det är roligt när man har jobbat åt dom i 10 år och haft tillsvidare anställningar nästan hela tiden. Plötsligt blir man mammaledig och sen är det kalla handen. Jäkla kommungubbar…
  Tokläcker lampa förresten!! =D

  KRam!

  Svara
 3. sagapo

  Hej på dig och ett stort grattis till den fasta tjänsten :-). Så roligt!! Det är du värd.
  Lät ju härligt det där med Hemavan. Alltid bra att ladda batterierna tillsammans inför mörka hösten.
  Ha det så gott. Kram Carita

  Svara

Skriv gärna en kommentar