Fredagkväll vilken härlig kväll….

.. ÄNTLIGEN ledig!! Måste säga att jag mår riktigt skönt av att vara hemma med familjen! Nu ska jag göra en rallysnabb uppdatering (fast ni som känner mig vet ju hur bra jag är på rally- i snigelklassen) För det första; här är den fina KAOS-awarden som jag fick hem i min brevlåda av blivande vovvemamman Angel

Hennes motivering; Denna går till en tjej av mångsidighet. Hon och jag har mångt och mycket gemensamt och hon skänker mig jämt ett gott skratt på vägen. Alltid lika spännande att läsa något av hennes avtryck.

Nu har jag i min tur påbörjat KAOS-tillverkning 🙂

Sen kan jag visa ett lite, för mig, annorlunda kort som jag gjort åt min underbara farmor (tror knappast att hon kikar här även om min fräsiga 83-åriga farfar är värsta datafreaken med ny bärbar dator och är självlärd photoshop-expert)

På den lilla bilden ser man mer de rätta färgerna… Har aldrig provat göra ett kort man öppnar i mitten men det gick det oxå.. Stämplade hÄnglars hjärtestämpel på båda sidorna om stängningen, får se om de 80-åriga fingrarna kan pilla upp kortet eller om hon behöver hjälp 🙂 Sen stämplade jag 80 i sånt där gummi, vet ju inte riktigt vad det heter *ler*

På tal om något HELT annat…. har funderat djupt idag under mitt slitsamma arbete, jag är ju kvinna och kan göra många saker samtidigt 🙂 Jag har jobbat många år i vården med i princip bara kvinnor och nu har jag jobbat några år inom däckbransch och pappersfabrik. Och vet ni vad… det är inte så jädrans stor skillnad… Skvaller, intriger, tjatter- allt som egentligen hör till kvinnliga arbetsplatser- det finns med råge inom männens värld oxå även om dom inte gärna erkänner det. Den största skillnaden är att; kvinnor sällan använder könsord (vilka jag faktiskt inte törs skriva ut här med hänsyn till känsliga läsare) i dagligt tal utan att ens rodna på kinden… sen är det inte ofta kvinnor lättar på ena skinkan och lägger av en brakfis mitt bland kollegorna.. Rätta mig om jag har fel men mina erfarenheter är då så *s*

Men ack vad jag trivs att jobba med dessa raka, ärliga, hjälpsamma och okomplicerade män! Jag är lite rå i borsten själv och kan *host* uttrycka mig rätt rått titt som tätt… och ingen kan nog lägga upp såna enorma (öl-)rapar som jag… så kontentan av detta inlägg är att…. jag är rätt testosteronstinn, eller vad tror du 😉

Så.. det var alltså mitt rallysnabba inlägg *torkar svetten ur pannan* Nu ska jag gå och umgås med min familj… Men läs, begrunda och kommentera manligt/kvinnligt- det vore intressant 😉

Sköt om er, återkommer imorn!

6 tankar kring ”Fredagkväll vilken härlig kväll….

 1. Pernilla

  Shit alltså.. va du tänker på jobbet, det e inte bra gumms 🙂 Men nu blev det ju ett nytt inlägg iaf, glad för det, jag e ju för tusan in 100 gånger om dagen å kollar.. det jag gör på min arbetstid.. hihi

  Nu ska vi se film här

  Puss och kraam

  Svara
 2. Monika

  Hahaha jag känner igenom ”symtomen” om dessa män och vårdarbetet,,*asg*Då jag var på Furu under min karrär som argete inom vården var den roligaste tiden i mit liv (inom) yrket.Kan faktisk sakna det ibland.Där var vi en blandad trupp på kvinns och mans.

  Det där men rap,,luftgas bak och könsord behöver man inte fara långt bort för att få höra,,finns mkt sånt i mitt hem.4 killar och 2 flickor som verkligen kan låta,,Ja jag med för den delen hahaha

  Kram

  Jag kommer aldrig sluta pyssla,,,det är så rogivande att få vara ensam ,lyssna på musik och samtidigt pyssla med det jag tycker om….

  Svara
 3. Karolina

  Hej!
  Ja nu vet jag ju vem du är också, nästan ialla fall 🙂
  Vilket fint kort du har gjort till farmor, vårigt och härligt med lila.
  Ha en trevlig helg.
  /Karolina

  Svara
 4. Angelica - Angel - Dolliver

  Vad kul att du fått hem KAOS-awarden. Tyckte liksom att bara ordet ”KAOS” stämde bra in på oss bägge… *ler* Därav det något flippade stilen på kortet.

  Ja du… det här med manligt & kvinnligt.. *host* Ja, jag kan ju inte direkt påstå att jag är speciellt kvinnlig av mig (jo, på utsidan…) Jga har alltid varit en ”pojkflicka” – vild, äventyrsfylld och aldrig sen till nya påhitt. Jag låter, skränar och styr & ställer. *ler*
  Blir tokig på ”överkvinnliga” arbetsplatser – tex just då jag jobbat inom vården *ööörk*. Ungås hellre med en gäng rapiga & fisiga killar än överfeminima fnittrande skvallertanter.. *skratar* Ja, you get my point va?

  Här hemma är det dessutom lite ännu mer tvärtom… Min man fixar med blommorna, trädgården och att diska & tvätta är mestadels hans uppgift. Att mecka med bilen, fixa datorer och bygga till här hemma – ja, det är nog mer min uppgift (fast vi hjälper naturligtvis varandra)… Vilken tur att jag och min man passar så extremt bra ihop!

  Nähäpp, dags att fortsätta bloggrundan! See ya later – alligator!

  Kram / Angelica

  Svara
 5. Petra/Paradise

  KOrtet du gjort till din farmor är alldeles underbart!! VIlka härliga färger och designen på kortet är jättefint! Hon kommer verkligen uppskatta det!
  Att jobba med män har jag stor erfarenhet av eftersom jag alltid gjort det.
  Jobbar inom elektronikbranschen så annat ”kvinnfolk” kan vara svårt att hitta 😉
  Men jag är tacksam att jag jobbar med killar. Jag har själv alltid haft lättare att umgås med killar än tjejer. Fattar inte varför det är så..men misstänker att det beror på att jag alltid föredragit å umgås med killar (hur liten jag än varit)
  Å jag gillar deras schargång(stavas?) och rättframhet!
  Så jag förstår att även du trivs! =)
  Tusen tack för dina goa ord inne hos mej!!!!
  De värmde verkligen!! *glad*
  STOR KRAM Petra

  Svara
 6. Malin

  Ljuvligt kort!!!!
  Jag har jobbat med både karlar (ett stuveri och hamnen) och med tanter (hemvård och dagis) och dom värsta skvallertanterna är karlar!! Haha! Men dom är mer okomplicerade att prata med…

  Kram
  Malin

  Svara

Skriv gärna en kommentar